A Konyha 2.0-val kezdődött Gyenesdiáson az őrület. Mindig volt másodállásom, gondoltam, miért ne lehetne az egy saját hely.
Első évben csak burgerezés volt, utána a BBQ csak úgy jött. Amerikai videókat néztem, se sütő nem volt, se tapasztalat.
Aztán alakult a dolog és folyamatosan sütöttünk.
Szakács vagyok, ez pedig egy ételkészítése technika, adta magát a dolog.
A Faludi a történet folytatása, egy téli nyári, állandó hely. Nemcsak BBQ és grill ételek vannak hanem a lazább ételek, komolyabb italok is, ez egy feszengés nélküli kis hely, ilyen stílusú hely nincs is a környéken. BBQ mindenhol van, de akartam valamit, ami szerintem hiteles.
Akármilyen ételt látsz az étlapon az az én értelmezésem, az én ízlésemet vittem bele az egészbe. Az ételek mindig saját elképzelésem alapján készülnek de a klasszikus értèkek mentén, amihez a tisztessèges alapanyag, a szakmaiság, a kötelességtudat mind tesz hozzá. A komplett sztoriban, ott vagyok, vendégül látok nem csak megetetek embereket.
Az ételeim kivétel nélkül füstben sütve készülnek: kamadoban, szekrény szmokerben, grillen, sorolhatnám… Adott a sütő kínálat és folyton variálom is.
Néhány étel az állandó kínálatból: Marhapofa pörkölt dödöllével füstben sütve, Pulledpork tortilla többféle verzióban, füstös pacal és gulyás…
A BBQ klasszikusok hellyel közzel mind megtalálhatóak, de szeretek kísérletezni, különböző húsokkal. Borjú, szamárnyak, vizibivaly, préselt malac császár…
Szóval a hely beszél helyettem, ez a Legvidámabb Barakk…