StoryDe mi is az a Girarrosto?

2016.03.16.bbqadmin0
Girarrosto Toszkána Gianni bbqtérkép

Aki követi A Parázs Varázsa Facebook oldalát, biztosan értesült róla, hogy az Oliva Bisztróval karöltve, a Firebull sütőin igazi street food különlegességek készítésére készülünk gőzerővel. Mindezt a közeljövőben megrendezésre kerülő Gerilla Gourmet Street Food Fesztiválon.

A rendezvényen látványkonyha várja az érdeklődőket

Találkozhattok sztár séfekkel, mesterszakácsokkal,  sikeres étterem tulajdonosokkal. A jelenlegi Magazinra kiválasztott olvasmány egy olyan nagyszerű személy nevéhez fűződik, aki ízig-vérig olasz létére, mostanra ikonná vált a magyar gasztronómiában. Mióta Magyarországra érkezett, sikert sikerre halmoz.

Nem húzom tovább a Gerilla Gourmet Fesztivál nagyra becsült vendége, Gianni Annoni, akit szerintem felesleges is bemutatni egy valamire való konyhaművészet iránt érdeklődőnek.

A mai ajánlat a menüről, a Giannival a konyhában c. kötet.

2004-ben jelent meg ez a számomra, azóta is megunhatatlan kulináris és egyben kulturális kalauz. Egy cseppnyi napfényt hoz az esős unalmas napokban.  Az egyszerű és finom ételek, a minőség iránti elkötelezettség a könyv minden lapjáról süt. A válogatott hozzávalók és származásuk bemutatása, a helyi adottságok részletes leírása, sőt még a szezonalitás is kiemelt szerepet kap.

Ez a kötet sokkal többet adott, mint, amit anno megjelenésekor elvártam egy olasz recepteket tartalmazó irománytól. Az a kidolgozottság, részletesség, amit kaptam, mint olvasó-kiemelte az átlagos szakácskönyvek sorából.

Kedvenc lett 🙂

Ajánlom külön figyelmetekbe a Toszkán fejezetet. Néhány soros kedvcsináló következik:

Ti tudjátok mi az a Girarrosto?

„Toszkánában leggyakrabban kemencében sütik a húsokat, parázs fölött, rostélyon. Elengedhetetlen eszköz a nyárs, amelyre csirke-, sertés- és kecskehús, gyöngytyúk, és mindenféle vad kerül, a fácántól a vaddisznóig – nem véletlen, hogy tartomány szerte rengeteg Girrarosto (nyárs) elnevezésű étterem van, felirataikon óriási hússal megtűzdelt nyársakkal.”

bbqadmin

Válasz írása

Email címed nem kerül publikálásra. A *-gal jelölt mezőket ki kell tölteni

BBQ Térkép

A BBQ Térkép segít megtalálni a hazai szakembereket, forgalmazókat. Hozzájuk bizalommal fordulhatsz.

Search & have fun

Search anytime for whatever you need, for your business, fun or personal needs. Bello helps you find it easy and fast.

Explore

Users

Bello

Back to Bello home

BBQTérkép © 2020. Minden jog fenntartva.

Back to Bello home

BBQTérkép © 2020. Minden jog fenntartva.

Belépés

Regisztráció

A személyes adatokat a weboldalon történő vásárlási élmény fenntartásához, a fiókhoz való hozzáférés kezeléséhez és más célokra használjuk, melyeket a Adatkezelési tájékoztató tartalmaz.

Van már fiókod?

Elfelejtett jelszó

Kérem írja be a felhasználó nevét vagy e-mail címét. Hamarosan kapni fog egy linket a megadott címre, ahol visszaállíthatja jelszavát.