2008 környékén vágtunk bele az emu tenyésztésbe, de mit is kell tudni az emuról?
Vas, szelén, magnézium, B12 vitamin tartalma felülmúlja az általában fogyasztott húsokét, zsírja alapvetően telítetlen zsírokból áll, így mindenképpen ott a helye a mai modern gasztronómiai alapanyagok csillagai közt.
Európában vegyszermentesen nevelhető. Jelenleg mintegy 1000 madár él a farmunkon Bodrogzugban. Törzsállományunk 350-400 madárból áll, ezek termelik a tojást, amiből saját keltetőben keltetjük a csibéket, 14-16 hónap alatt érik el a vágósúlyt.
2019-ben építettük meg saját Húsfeldolgozó és Csomagoló Manufaktúránkat. Az emuk húsát itt dolgozzuk fel, daraboljuk, csomagoljuk, sokkolva fagyasztjuk.
Alaptermékünk a tőkehús, ami magas vastartalmának köszönhetően mélyvörös színű.
További termékeink:
- szalámi
- kolbász
- sonka
- étkezési zsír
Angolszász területen járva ismertük meg a jerky-t, amit egy kicsit átalakítva magyarosítottunk, így keletkezett az „emu sonka forgács” termékünk.
2020-től elindítottuk a farmlátogatási programunkat is, ahol az érdeklődők vezetett séta keretében megtekinthetik a farmot, a keltetőt, majd kóstolót kapnak a termékekből.
A Zemplénbe, Tokaj-hegyaljára látogatókat várjuk Vissen, érdeklődő vásárlóinkat webáruházunkban, vagy partnerüzletekben, melyekről weboldalunkon találhatnak információt!