KÖRKÉP Vol 2 Danka Chili

2022.02.01.bbqadmin
danka2
Sok évvel ezelőtt egy szegedi gasztró fesztiválon ismertem meg Danka Krisztiánt és feleségét Alettát, emlékezetes estére sikerült…majdnem belehaltam a chili kóstolásba, másnap pedig a debreceni kerítésszaggató pálinkájuk túlzott fogyasztásának következményeibe 😃! Ezt mi errefelé úgy hívjuk jó buli 😃!!! Azóta is töretlenül tartjuk a kapcsolatot.
🌶🔥Nem igazán a szavak embere, inkább a tetteké, így külön öröm és büszkeség némi hírt hozni felőle 🙂!

Hogyan értékeled a 2021-es évet?

A mezőgazdaságban nincs pandémia, igazából ugyanúgy telt minden nap.
Munkával.
A tanyán mindig van mit csinálni.
Az év elejét már úgy kezdtem, hogy kell valami más kultúra is. Így lett kb. 1000 tő eprem (na jó- meg felhúzott a zöldséges a 2500 ft-jával), amit jóval könnyebb eladni, idén több tövet szeretnék telepíteni.
Kibővítettem a hétköznapi növények mennyiségét, így jut belőle másnak is. Ha valaki kijön csiliért, mást is tud vásárolni. A szezonális zöldségnek mindig lesz gazdája. Nagy örömmel tölt el, mikor azt hallom „olyan mint gyerekkoromban”.

Hogyan telnek a hétköznapok a házad/házatok táján?

Jelenleg?😁
Hát nem gondoltam volna, hogy ennyi ideget eszek egy sima tarvágással. Ebben az életemben, pont elég ez az egy. Furcsák az emberek, én meg sokat vagyok egyedül. 😉
De tényleg van mit csinálni, a decemberi pihenés elmaradt idén is. Kezdődik az új szezon, így már egy kisebb adag csili el van rakva, megy a tervezés mi, hogy, mennyi legyen. Nem unatkozom.

Milyen tervek vannak az idei évre?

Tervek mindig vannak, bővítés, új kultúrák megismerése, tapasztalat szerzés aztán majd kiderül mit sikerül megvalósítani. Azért az idő nagy részében egyedül vagyok. Ha Lettivel vagyunk, akkor nem a munka az első.
Szeretnék egy szép gyümölcsöst, eper már van. Akad egy szép bokor szeder is, azt szeretném szaporítani. Tudod az a nagy szemű ízekkel teli. De akad itt pár bokor ribizli is, még a nagyszüleim idejéből, jó lenne megmenteni a fajtát. Fehér is van benne például. De elsősorban a nyugodt életet szeretném lassan elérni, idén 40 leszek.

Hol találkozhatunk Veled/Veletek legközelebb vagy állandó jelleggel?

Csak és kizárólag előzetes egyeztetés után, bármikor itt kint a tanyán. A kitelepüléseket teljesen és tudatosan elkerülöm. Az utóbbi kettő csalódás, és ráfizetés volt.
Megváltozott az is, egy-két szervező el van tájolva. Na meg van 100 másik akik szívesen mennek.
Igen jót kellene ajánlani, hogy valahová kipakoljak.
Volt mikor ahová csak tudtunk mentünk, az nem az én utam. Jobb ez így Én ezt gondolom.
Természetesen az emailra, és a Dankachilin érkezett üzenetekre is válaszolunk.
Bárkit szívesen látunk!
❤

bbqadmin

BBQ Térkép

A BBQ Térkép segít megtalálni a hazai szakembereket, forgalmazókat. Hozzájuk bizalommal fordulhatsz.

Search & have fun

Search anytime for whatever you need, for your business, fun or personal needs. Bello helps you find it easy and fast.

Explore

Users

Bello

Back to Bello home

BBQTérkép © 2020. Minden jog fenntartva.

Back to Bello home

BBQTérkép © 2020. Minden jog fenntartva.

Belépés

Regisztráció

A személyes adatokat a weboldalon történő vásárlási élmény fenntartásához, a fiókhoz való hozzáférés kezeléséhez és más célokra használjuk, melyeket a Adatkezelési tájékoztató tartalmaz.

Van már fiókod?

Elfelejtett jelszó

Kérem írja be a felhasználó nevét vagy e-mail címét. Hamarosan kapni fog egy linket a megadott címre, ahol visszaállíthatja jelszavát.