Ez az interjú eredetileg 2016. április 26-án jelent meg a Parázs Varázsa blogon, amelyet most újra megosztunk a kedves olvasókkal.
A vasárnapi Magazinban felhívtam a figyelmeteket egy olyan újdonságra amely nagy sikerre számíthat a könyv piacon meglehetősen rövid idő alatt. Az első magyar BBQ szakkönyről van szó. Interjú és exluzív képek következnek…
Örömömre szolgál tudatni veletek, hogy a mai napon Adorjányi Máriusszal a Nyárspolgár blog szerzőjével beszélgettem… a heti Magazinban megjelent BBQ Expedíció című könyv társszerzője. Kíváncsi voltam néhány dologra és jól meg is kérdeztem!
Hogyan/honnan jött a könyv ötlete?
BBQ-val már 3 éve foglalkoztam. Eléggé alámerültem a témában és összejött egy elég jó alapanyag.
Úgy indult, hogy volt alapvetően a Nyárspolgár blog és találkoztam Kócsa Lászlóval a Chefparade vezetőjével.
Elkezdtünk sütögetni , fotózni Etyeken és rájöttünk, hogy ez már egy könyv alapanyaga.
Kb. fél évre volt szükség a könyv megszerkesztéséhez és grafikailag is össze kellett rakni.
Ami szem előtt volt még, hogy a magyar felnőtt lakossága kb: “5%” beszél angolul, így gondoltuk egy tisztességesen össze rakott BBQ referencia könyvet csinálunk, magyar nyelven, a magyar érdeklődőknek.
A könyvajánlókban mindenhol olvasható, hogy 9 fejezetben mutatjátok be a BBQ alapjait, melyik a kedvenc fejezeted, ha egyáltalán tudsz ilyet kiemelni?
Én igazából 2 részre osztom a könyvet. Az első fele egy általános alapozás a BBQ-val kapcsolatban. A második felében konkrét receptek találhatóak.
Van favorit recepted?
Talán, a töltött sertés láb BBQ szósszal fényezve.
Mikor jelent meg a könyv, és hol kapható jelenleg?
A könyv április 7-én jelent meg és a webshopból május 15-ig ingyenes házhozszállítással rendelhető.
Ha három jelzővel lehetne illetni a könyvet mi lenne az?
Ez egy alapkönyv, ami sokaknak szól.
1, Stabil alapok a BBQ-ról
2, Vizuálisan intenzív
3, Szórakoztató
Van-e valami kulissza titok, amit szívesen megosztanál velünk?
A könyv készítése során a vendég sereg, aki eljött, az jól öltözött , erős közép osztálybeli fiatalabb hölgy volt többségében, bár voltak férfiak is…
De a könyv fotózása során erős marcona, igazi BBQ feelinget idéző nagy darab férfiakat fotóztunk
Ez végszónak tökéletes egy nő által vezetett grill blog hasábjaira! Köszönöm Máriusz, további szép sikereket kívánok!