StoryGyereknapi Sztori Time

2021.05.30.bbqadmin0
gastromini-gyereknap-bbqtérkép

Mint azt már sokan tudjátok Parázs Varázsán kívül számos gasztronómiával kapcsolatos dologgal foglalatoskodom. Az egyik ilyen teljesen saját szerelem projektem a GastroMini, ami bő három évvel ezelőtt indult útjára.

Úgy éreztem, hogy az irodai munka már nem hoz semmi izgalmat az életembe és nem elég már, hogy a sütés, főzésről, BBQ-ról, csak blogolok, olvasok.

Eldöntöttem szeretném a gyakorlatot előtérbe helyezni. Dalma lányom szuper kiskukta, nagyon érdekli a konyha világa, elkezdtem kattogni azon, hogy tulajdonképpen pedagógus végzettségem van, szeretem a gyerekeket és bírom a kihívásokat.

Olvastam akkoriban egy nyári táborról, ahol a gyerekekkel főztek, végtelen egyszerű volt a tematika.

Azt gondoltam talán, ha elég ügyes vagyok és betudom építeni az ötleteimet magasabb szintre tudom vinni ezt a kezdetleges ötletet és talán szélesebb körben is működhet, nem csak, mint tábor, hanem egy sokkal messzebbre mutató koncepció. Így született meg a GastroMini Gyermek Főzőiskola, ami művelődési házakkal, közoktatási intézményekkel, magánszemélyekkel, egyéni cégekkel együttműködve komplex főzéssel és sütéssel kapcsolatos gyakorlati tudást igyekszik a gyerkőcök kezébe adni.

Az iskola második évében már olyan sikerek értek, hogy a helyi Rádió 88 és a Délmagyar szerkesztősége is megkeresett, azóta is szinte minden évben szereplünk a tanoncokkal, köszönjük ezúton is. Elkezdtek nyilvános eseményekre hívni, voltunk a Napfény Parkban látványkonyhás gyermek gasztro show-t tartani több alkalommal is, jártunk Hódmezővásárhelyen, ahol strand partyn készítettünk nyári desszertet a kicsikkel és számos belsős céges családi nap és egyéb rendezvény áll a hátunk mögött. Évek óta nagy sikerrel pörögnek a nyári táborok, 2020-ban a Covid-19 alatt is sikerült két turnust végigvinni, két helyszínen.

Az egyik legkedvesebb emlék mégis a tavaly először megrendezésre került Bánya BBQ és Blues rendezvényén tartott mini workshop volt. Azért is áll ez olyan közel a szívemhez, mert ez volt az első alkalom, mikor a GastroMini tulajdonképpen egyesült a Parázs Varázsával. Az első olyan alkalom, amikor nem csak egy bográcsos étel készült szabadtűz fölött egy táborban, hanem professzionális eszközökkel grillezhettünk a gyerekekkel, egy profi séffel az oldalamon.

Az Okosgrill jóvoltából két szuper pellet sütőt használtunk, amiben  a lurkók egyik nagy kedvence, “újragondolt” paradicsomos húsgombóc készült. Idén szintén újra lesznek táborok július vége, augusztus eleje környékén. A II. Bánya BBQ és Blues fesztivál eseményén szeptember 11-én pedig emeljük a tétet, több sütő, több étel, több ifjonc, több séf várható és ha a fiatalság elég lelkes lesz, idén gyermek verseny is meghirdetésre kerül.

Szeretném ha a grillezés és a BBQ már a fiatalabb korosztályban is terjedne, elérni, hogy minőségi fogásokat tudjanak ezzel az ételkészítési technikával is készíteni. Nagy tervek vannak, elindult egy folyamat, de még többet nem mondhatok, mert láttunk már olyat, hogy valakinek megtetszett egy ötlet… Ugye :D…?

A Parázs Varázsa és GastroMini Gyermek Főzőiskola nevében kívánok nagyon boldog gyermeknapot mindenkinek 1-99 éves korig :)! Gyertek táborozni és a Bányába is!

bbqadmin

Válasz írása

Email címed nem kerül publikálásra. A *-gal jelölt mezőket ki kell tölteni

BBQ Térkép

A BBQ Térkép segít megtalálni a hazai szakembereket, forgalmazókat. Hozzájuk bizalommal fordulhatsz.

Search & have fun

Search anytime for whatever you need, for your business, fun or personal needs. Bello helps you find it easy and fast.

Explore

Users

Bello

Back to Bello home

BBQTérkép © 2020. Minden jog fenntartva.

Back to Bello home

BBQTérkép © 2020. Minden jog fenntartva.

Belépés

Regisztráció

A személyes adatokat a weboldalon történő vásárlási élmény fenntartásához, a fiókhoz való hozzáférés kezeléséhez és más célokra használjuk, melyeket a Adatkezelési tájékoztató tartalmaz.

Van már fiókod?

Elfelejtett jelszó

Kérem írja be a felhasználó nevét vagy e-mail címét. Hamarosan kapni fog egy linket a megadott címre, ahol visszaállíthatja jelszavát.